Til daglig er Daniel Sanko serviceleder på et forskningscenter i København, men han har altid brugt meget af sin fritid i naturen. Han vandrer, cykler og dykker, og nu er han også i gang med at tage jagttegn. Han kommer fra en familie, der er glad for naturen, og som tog ham med ud at fiske, da han var barn. Han har allerede erfaring med undervandsjagt, men nu vil han prøve kræfter med jagt til lands. Derfor står den for tiden på undervisning i skydeteknik, biologi, yngletider og meget andet.

Sikrer dyrearterne optimale vilkår

For Daniel Sanko handler det at være jæger om mere end blot at nedlægge dyr. ”Når man tager jagttegn, bliver man konstant mindet om, at man skal opføre sig ordentligt i naturen, skyde rigtigt, have styr på biologien og yngletider. Når man jager, er man der på dyrenes præmisser,” siger Daniel Sanko og understreger, at jægerens rolle er at regulere naturen. ”Hvis der er for mange individer i en dyreart, bliver de syge og afmagrede. Derfor er der brug for regulering. Jægere går ud for at sikre sig, at arterne overlever på de optimale vilkår, og på jagttegnskurset får man en større forståelse for naturens sammensætning,” siger Daniel Sanko.

En ny måde at se naturen på

Det betyder også, at man lærer at påskønne naturen. ”Det er en ny måde at se og forstå naturen på. Det er en helt anderledes oplevelse at gå en tur i skoven, når man ved, hvordan træerne er sået og kender den fauna, man ser omkring sig. Man finder ud af, hvor fantastisk den danske natur egentlig er,” siger Daniel Sanko. Han anbefaler, at man tager jagttegn, hvis man ønsker den forståelse for naturen. ”Det bedste argument for at tage jagttegn er, at man bliver klogere på sine omgivelser. Alle søger vel at forstå den verden, de begår sig i, og hvis man interesserer sig for naturen, er det oplagt at tage jagttegn. Men man skal også gøre det for at være den gode jæger. Ham, der respekterer og passer på naturen,” siger han.