I dagens Danmark er det ikke nok blot at være bogligt stærk. Flere og flere arbejdsgivere er nemlig begyndt at have fokus på de mere praktiske kompetencer, og det betyder, at elever fra erhvervsakademier og professionshøjskoler i høj grad efterspørges på arbejdsmarkedet. Mange nuværende eller tidligere studerende fra et erhvervsakademi har i dag deres daglige gang på Henning Larsen Architects tegnestue i København, og det er der ifølge virksomhedens HR Manager, Mette Bay Holm, en rigtig god forklaring på.

Eleverne får den rette profil

”Det, der kendetegner vores praktikanter og ansatte fra bygningskonstruktør-linjen, er, at de har en meget fyldestgørende teoretisk viden, men også har stiftet bekendtskab med den mere praktiske tilgang til faget. Desuden har de almindeligvis gode organisatoriske evner, og fungerer ofte som bindeled mellem aktørerne i vores store projekter. De formår altså at skabe samhørighed mellem designere, bygherre, håndværkere og konsulenter, hvilket naturligvis er en værdifuld kvalitet for en tegnestue”, siger hun.

Erhvervsakademierne ruster eleverne

Mette Bay Holm peger også på, at erhvervsakademiernes ”hands on”-tilgang er et stort aktiv for virksomheden.”Bygningskonstruktørerne er utrolig hurtige til at falde ind i den daglige arbejdsgang på tegnestuerne. De har et bredt kendskab til de programmer, vi arbejder med, og ved, hvor de kan finde den nødvendige viden til at løse eventuelle problemer, de måtte støde på i arbejdsprocessen. Det betyder, at der stort set ikke er en indkøringsperiode for kandidaterne fra erhvervsakademierne, og at de kan tilføre værdi til et projekt fra dag ét”, siger hun. Desuden påpeger HR-manageren, at det internationale udsyn, de studerende tilegner sig på erhvervsakademierne, også er afgørende for, at de finder sig godt til rette i en virksomhed som Henning Larsen Architects. ”Vi er en meget international tegnestue med kontorer i København, München, Oslo, Istanbul, Hongkong og Riyadh. Vi går meget op i vidensdeling, og vores ansatte besøger ofte de andre kontorer i forbindelse med vores internationale projekter. Vi har brug for ansatte, der kan begå sig på engelsk og i et internationalt arbejdsmiljø, og det lever de dimitterede fra erhvervsakademierne i høj grad op til”.