Ole Buch er room division manager på AC Hotel Bella Sky og har i 12 år arbejdet inden for hotelbranchen med folk, der kommer med en uddannelse fra blandt andet et af erhvervsakademierne, fortæller han. ”Forskellen på de studerende her og studerende fra mange andre uddannelser er, at de har en blanding af det praktiske og faglige. I den praktiske del af uddannelsen på erhvervsakademierne prøver de studerende, hvordan man agerer i et rigtigt job, og hvad de måske gerne vil arbejde videre med.”

Virksomhederne skal også levere

Blandingen af relevant teoretisk undervisning og praktik med den kortere længde på uddannelserne ser Ole Buch også som et væsentligt aktiv for erhvervsakademierne. ”Det er godt, at det også er faglige uddannelser, men mange vælger dem, fordi det er en lidt kortere vej til arbejdsmarkedet,” siger han og tilføjer, at det også koster virksomhederne noget at have en studerende i praktik, og derfor er vigtigt at lære dem noget. Når de studerende kommer ud i praktik, så kan de vise sig frem, men virksomhederne skal også levere noget.

Ser hinanden an i praktikken

Når Ole Buch er med til at ansætte en medarbejder med en uddannelse fra et erhvervsakademi, så ved han, at vedkommende ofte har været ude i et rigtigt job og ved, hvad det kræver. ”Med disse erhvervsrelevanteuddannelser, ved jeg, at ansøgerne oftest har truffet et kvalificeret valg, og et vellykket praktikophold hos os kan også sagtens føre til en stilling bagefter. Man har set hinanden an og ved, at kemien er i orden og at vedkommende lever op til de forventninger, vi har til vores medarbejdere,” siger han.

Udbyttet afhænger af indsatsen

Ifølge Ole Buch er mange af de kortere uddannelser inden for branchen en god chance for mange unge, der også kan vælge at tage praktikken i udlandet, hvilket både giver en chance for at komme lidt væk hjemmefra og erhvervsrelevant erfaring. ”Udbyttet af uddannelserne afhænger naturligvis meget af den enkelte person, men selvom de ofte ikke er så lange, kan de sagtens føre langt. Har man viljen, kan man ende som både hoteldirektør eller salgsdirektør i Danmark eller udlandet – det har jeg selv set eksempler på,” siger Ole Buch.