1.    Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du valgte uddannelse?

Jeg overvejede hvad og i hvilket område jeg gerne i fremtiden ville arbejde indenfor, sammenholdt med hvad jeg finder spændende og bruger tid på. Derudover overvejede jeg hvordan jeg bedst muligt ville kunne få en hverdag, hvor jeg var knap så stillesiddende, eller i hvert fald kunne være aktiv.

i.     Hvordan kom du frem til det konkrete valg af uddannelse?

Jeg prøvede forskellige studier af i slutningen af gymnasiet og i de 6 måneder jeg ventede på at blive værnepligtig. I den periode var jeg bl.a. på både hærens og søværnets officer skoler, biologi, medicin og andre studier på Københavns Universitet. Da jeg afprøvede disse lærte jeg om idræt og brugte noget tid på at læse om uddannelsen. Dog var idræt ikke første prioritet, det var at blive officer i hæren, men da jeg ikke blev optaget på hærens officer skole, måtte jeg finde en anden uddannelse, og her passede det at læse idræt perfekt. Da jeg ikke havde de højeste karaktere fra gymnasiet og sammenholdt med de steder hvor det skulle være godt at læse idræt, så valgte jeg Aalborg, fremfor København.

2.    Hvordan stemmer dine forventninger til studiet overens med virkeligheden?

Jeg havde en masse forventninger om at lære om kroppen, psykologi, samt naturlovenes indvirkning, sammen med at der ville være undervisning i diverse sportsområder, som svømning, atletik, boldspil osv.

Alle disse forventninger er blevet mødt, udover at jeg har kunne søge at specialisere mig, så har jeg været tvunget til at få en basis viden, hvilket jeg er ekstrem glad for.

3.    Hvad kan du bedst lide ved dit studie?

Det bedste ved studiet var i starten af studiet, hvor man den ene dag var aktiv og brugte tid på at lære at springe i stor trampolin, springe længdespring eller svømme, og så dagen efter lærte om kroppens anatomi og fysiologi, psykologi eller andet teoretisk.

Senere har det mere været at teorien er kommet med i praksis delen og omvendt, mens der har været større og større mulighed for at specialisere sig i enkelte områder.

4.    Hvilke råd vil du give til kommende studerende om studievalg?

Spring ud i det, og forvent at du ikke kun skal lære teori eller kun praksis, men at der er en kæmpe kobling. Studiet er meget socialt og du lærer en masse, hvis du også gider tage dig tid til det, hvilket er påkrævet. Mød op og deltag aktivt i teoritimerne, såvel som i praksistimerne og du vil få en masse ud af det, hvilket mindsker lektierne hjemme, som også er en del af studielivet.

5.    Hvilke ikke-faglige studiearrangementer deltager du i, og hvorfor er de vigtige/ikke vigtige?

Nu er jeg så langt oppe i min uddannese, at der foregår knap så mange studiearrangementer, men deltager i det meste jeg kan komme til og har tid til. Idrætsstudiet har lavet en masse sammen, og her er det en god ide at deltage i starten da det giver gode kammeratskaber og så slipper man ud af studieverdenen nogle timer.

De fleste studieaktiviteter er vigtige, nogle er gode fordi det er afslapning og plejning af netværk, hvilket kommer dig til gode senere. Andre er faglige opgraderinger af f.eks. CV, kompetencer osv. hvor der også bliver netværket, og for det meste er det faktisk ikke så kedeligt som det lyder.

6.    Giv dit bedste tip til studieteknik.

Sæt tid af til at læse, feste osv. planlæg din tid, og brug noget behavioristisk straf og negativ, samt positiv reinforcement. Derudover kan det være en fordel at komme i en god døgnrytme. Tage det sure med det søde, og nyd det.