PROFIL

Navn: Sidsel Josefine Kirk
Uddannelse: MSc i Digital Design og Kommunikation (cand.it)
Alder: 25 år
Studieby: København
Boligtype: Købt andelslejlighed (har en veninde boende)

1.    Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du valgte uddannelse?

Jeg har læst bachelor på RUC sambas – kommunikation og virksomhedsstudier. Denne startede jeg på, fordi jeg var i tvivl om en specifik retning, men jeg vidste, at det var noget i den stil, jeg ville beskæftige mig med. Da jeg skulle vælge kandidat gik mine overvejelser på, at finde et studie, hvor jeg kunne koble teorien til praksis. Jeg var frustreret over ikke at kunne se, hvad alt min læsning var rettet mod. Samtidig manglede jeg et kreativt element, hvor jeg kunne udfordre mig selv både fagligt, men også fysisk og kreativt. Jeg ville gerne arbejde digitalt, da jeg ser det som fremtiden og som givende gode jobmuligheder. Derfor søgte jeg digitalt design.  

2.    Hvordan stemmer dine forventninger til studiet overens med virkeligheden?

Digital design stemmer i høj grad overens med virkeligheden. Studiet giver stor mulighed for at arbejde med et praksis perspektiv, men samtidig på et højt fagligt niveau. Jeg er meget positiv overfor de arbejdsmetoder, de bruger, og de projekter man skal lave. Samtidig er lærerne meget engagerede.

3.    Hvad kan du bedst lide ved dit studie?

Der er mange ting jeg godt kan lide. Men det vigtigste er, at lærerne er engagerede, og at man får lov at tænke kreativt og arbejde med praksis – og teorien er målrettet dette. Man skal ikke tænke teori først, man skal bruge det til praksis og løsninger, men man bliver samtidig presset til at perspektivere til andre mulige måder at tænke på. Man bliver udfordret både fagligt og kreativt.  

4.    Hvilke råd vil du give til kommende studerende om studievalg?

Jeg vil give det råd, at man skal sætte sig ned og finde ud af, hvad det er, man kan lide at lave, og ikke hvad man forventer af sig selv. Man skal spørge sig selv, om man elsker at læse, om man elsker at lave forsøg, eller man elsker at være kreativ. Jeg ved, man kommer længere med at spørge sig selv, hvad man føler vil være sjovt, da det altid er svært og hårdt at gå i skole. Hvis feltet, man vælger, er en forventning og ikke interesse/kompetencer, kan man komme til at miste fokus og mening med uddannelsen.
 
5.    Hvilke ikke-faglige studiearrangementer deltager du i?

Jeg deltager i fredagsbarer, karrieremesser, konferencer etc. Det er altid godt at skabe sig et godt studiemiljø. At kunne glæde sig til en fredagsbar og hænge ud med sine studiekammerater kan motivere rigtig meget og gøre hele studieoplevelsen bedre.
Samtidig tror jeg, det er vigtigt at samle inspiration fra så mange steder som muligt. Se hvilke jobs man kan arbejde hen imod – eller få nye input omkring andre måder at tænke og udfordre sig selv på. Jo mere du udvikler dig i erfaring og personligt, jo nemmere får man ved at tænke fagligt i helheder.

 6.    Giv dit bedste tip til studieteknik.

Lad være med at læse alt det du skal til den pågældende dag, hvis det kræver, du sidder koncentreret i flere timer. Læs de mest relevante tekster løbende, så du har energi til at gøre det dybdegående – at læse en tekst i dybden kan give meget mere indsigt og lyst til læring, end hvis du skimmer 10. Tænk altid produktet før teorien. Produktet skal ikke passe teorien - teorien skal understøtte produktet.  Derfor skal du være konkret mere end alsidig (du skal ikke bide over hele pensum).