PROFIL:

  • Navn: Julie Fischer-Nielsen
  • Uddannelse: Fotograf
  • Alder: 25 år
  • Studieby: København
  • Boligtype: Lejlighed

1. Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du valgte uddannelse?

Jeg havde mange overvejelser da jeg valgte min uddannelse. Da jeg kom ind på fotografuddannelsen var jeg i fuld gang med en professionsbachelor i webudvikling. Mine overvejelser var alt fra det at turde tage changen, det rent praktiske at skulle studerer 4,5 år ekstra og overvejelserne der lå deri.

i. Hvordan kom du frem til det konkrete valg af uddannelse?

Det er min drømmeuddannelse og jeg var én af de heldige at komme ind, så ville gerne knokle for at få det til at fungere både hjemme og på skole/arbejdet. Jeg er allerede uddannet multimediedesigner, og jeg var i gang med mit tredje semester på professionsbachelor i webudvikling, men da jeg fik afvide at jeg var kommet ind på min drømmeuddannelse, var der ikke meget at tænke over. Jeg droppede professionsbacheloren.

2. Hvordan stemmer dine forventninger til studiet overens med virkeligheden?

Jeg havde mange forventninger. Hvordan det er med den teoretiske del, hvordan det er med den praktiske del, med det sociale mm. Det er et meget praktisk studie, hvad jeg virkelig godt kunne lide, da jeg ikke er særligt godt anlagt til det boglige. Så det stemmer nogenlunde overens, men jeg savner lidt teori. Det er der ikke meget af.

3. Hvad kan du bedst lide ved dit studie?

Jeg kan godt lide at man dykker ned i en genre af fotografering, når man er hos virksomheden man har elevplads hos, men på skoleophold prøver man mange af de andre genre af. Jeg arbejder med portrætfotografi mest af børn og babyer, men kan få mulighed at tage billeder af arkitektur, mad etc.

4. Hvilke råd vil du give til kommende studerende om studievalg?

Vær ikke bange for at søge mod drømmeuddannelsen. Tag chancer, og hvis det ikke  er det I vil alligevel er det ikke jordens undergang. Udforsk gerne... 

5. Hvilke ikke-faglige studiearrangementer deltager du i?

Jeg deltager ikke i så mange ting, da mit studie er meget tidskrævende (behøver ikke at være dårligt), men min tid til studiearrangementer er der ikke meget af, desværre. Jeg prøver at komme til fredagsbarer, fester nu og da.

i. Hvorfor er de vigtige/ikke vigtige

De er vigtige for det sociale. Selvom det bare er en klasse/hold, så skal man alligevel gå sammen med hinanden i noget tid. Det er en kedelig tid hvis man ikke vil gøre noget for at lære hinanden at kende.

På min skole er vi et lille hold og derfor i selve undervisningen bruger vi meget tid sammen. Men det er noget andet at bruge tid sammen på studiet end over en øl.

6. Giv dit bedste tip til studieteknik

Husk fredagsøllene. Det er vigtigt at læse og lære, men dem du som regl lærer mest af er dine medstuderende.