PROFIL

  • Navn: Thea Bjørk
  • Uddannelse: Fysik og Nanoteknologi, DTU
  • Alder: 22
  • Studieby: Kgs. Lyngby
  • Boligtype: Kollegieværelse

1. Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du valgte uddannelse?

Inden jeg startede, gjorde jeg op med mig selv, hvilken undervisningsmetode jeg bedst kunne lide, altså hvilken måde jeg lærer bedst på, og hvilke fag, jeg synes er sjovest. Jeg fandt meget hurtigt ud af ved at kigge på min gymnasie og folkeskole tid, at der jeg havde lært mest, var når jeg fik lov at lege og løse problemer, altså lave forsøg f.eks, og mine yndlingsfag var matematik og fysik. Det med problemløsning i praksis er en meget ingeniørpræget tilgang til stof, og det var derfor utrolig nærliggende at vælge DTU’s civil ingeniør bachelor retning, fysik og nanoteknologi.

2. Hvordan stemmer dine forventninger til studiet overens med virkeligheden?

Jeg havde en forventning om at fysik of nanoteknologi på DTU måtte være en af danmarks hårdeste studier, og det har det i den grad levet op til. Men det er lige netop også det der gør det sjovt, for ligger man en indsats for man det tidobbelt igen. Jeg forventede egentligt også at man blev overladt utroligt meget til sig selv, men takket være en fantastisk studiestart og et generelt positivt og engageret studiemiljø (både studekammerater og forelæsere), føler man virkelig ikke at man er alene.

3. Hvad kan du bedst lide ved dit studie?

Det bedste ved mit studie må helt klart være at man står på det øverste trin af videnskabstrappen. Hvis man vil det kan man nemt få hands on på det nyeste nye forskning. Vi får som studerende allerede på 3 semester mulighed for at lege med helt fremme hvor ny forskning sker, og det virkelig noget der motiverer. Derudover er der jo hele den ingeniørmæssige del om at forsøge at løse alverdens problemer ved at bruge det, man nu engang har lært i løbet af sin uddannelse. Dette gælder ikke kun min men alle retninger på DTU.

4. Hvilke råd vil du give til kommende studerende om studievalg?

Jeg vil råde dem til at tænke over, hvad det er, man synes er sjovt at lave, og ikke om man kan tjene mange penge. For har man gejsten og viljen kommer resten af sig selv. Derudover skal man jo også lige huske på at man jo potentielt kan komme til at arbejde med et emne inden for sin uddannelse resten af livet, og det vil være ret ærgerligt, hvis man ikke finder det sjovt og spændende. Derudover synes jeg, det er en god idé, hvis man ikke lader sig begrænse af afstande (kollegielivet kan kun anbefales!), så man kan vælge frit på alle landets universiteter. Der er ikke en uddannelse og et universitet, der er ens.

5. Hvilke ikke-faglige studiearrangementer deltager du i?

Jeg har deltaget i rigtigt meget her på DTU. Jeg har siden jeg begyndte været aktiv i Polyteknisk Forening mht. mit eget faglige råd, som har rigtig stor indflydelse den specifikke uddannelse. På den måde fik jeg lidt mere kendskab til uddannelsen bag kulissen, hvilket er rigtig spændende. Derudover har jeg siden mit 2. semester været aktiv i studiestarten på DTU og været med til at arrangere rusture og hytteture flere gange. Begge dele giver et fantastisk netværk og gør, at man nærmest kender nogen uanset hvilket forelæsningslokale, man sidder i. Jeg synes, det er vigtigt, da det giver en variation i studielivet, så alt ikke kun går op i bøger, da jeg personlig så ville køre træt.

6. Giv dit bedste tip til studieteknik

Mit bedste tip vil nok være at sørge for at tage de kurser, man finder spændende. Det er altid nemmere at engagere sig i noget, man synes er spændende. Der er naturligvis altid noget man skal igennem uanset hvad, men der handler det også om at fremad, og så finde ud af hvad der er vigtigt at tage med fra kurset fremover. Jeg ville jo f.eks. ikke kunne forholde mig særlig godt til kvantemekanik, hvis jeg ikke kendte til den klassiske mekanik. Og derudover, tag det roligt, verden bryder ikke sammen pga. en lav karakter