PROFIL

  • Navn: Marie Ryberg Johansen 
  • Uddannelse: Medicin
  • Alder: 21
  • Studieby: København
  • Boligtype: Lejlighed

Mit navn er Marie, og jeg læser medicin på 2. semester. Det hele er stadig nyt og meget overvældende, men jeg nyder det. I hvert fald det meste af tiden. Når jeg ikke lige panikker over eksamener, læsebyrder og hvorfor der kun er 24 timer i døgnet

1.    Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du valgte uddannelse?

Jeg har hele tiden været meget i tvivl om, om medicin var det rigtige studie for mig. Det har ikke været en livslang drøm for mig at blive læge – snarere en fiks idé, jeg fik i 3.g i gymnasiet, og så lidt for meget Grey’s Hvide Verden. Derfor har jeg brugt enormt meget tid på at finde ud af, om medicin virkelig var det rigtige. Og ikke bare idéen om medicin. Jeg nåede dog frem til, at hvis jeg aldrig prøvede, ville jeg aldrig finde ud af det. Så jeg læste matematik og kemi op, og så startede jeg i sommers.

2.    Hvordan stemmer dine forventninger til studiet overens med virkeligheden?

Netop fordi jeg havde været enormt meget i tvivl om valg af studie, havde jeg sat mig godt ind i studiet: Jeg havde været til åbent hus på Panum, læst om uddannelsen og snakket med ældre studerende. Derfor vidste jeg nogenlunde, hvad der ventede mig, og mine forventninger stemte godt overens med virkeligheden. Og om noget, er jeg kun blevet positivt overrasket.

3.    Hvad kan du bedst lide ved dit studie?

Der er gratis kaffe!
Og så er det også enormt fedt, at medicin ikke udelukkende er et selvstudium med endeløse forelæsninger. Vi har også holdundervisning, som minder lidt om gymnasieundervisning. Det er rart at kunne stille spørgsmål og debattere med en lærer, så man ikke sidder alene og kæmper med læsningen og forståelsen. Det er også rart at ens hold er det samme på hele bachelor-delen – det giver et andet sammenhold at vide, at man skal være sammen de næste tre år.

4.    Hvilke råd vil du give til kommende studerende om studievalg?

Brug tid på at undersøge forskellige studier. Det gav i hvert fald mig lidt mere ro i sindet, at jeg havde undersøgt flere uddannelser end bare medicin. Det gjorde mig lidt mere sikker på, at medicin var det rette. Og tag til de forskellige Åbent Hus-arrangementer, universiteterne arrangerer. Det fik jeg selv meget ud af. Og så var det sjovt at komme rundt og se de forskellige campusser.

5.    Hvilke ikke-faglige studiearrangementer deltager du i?

Jeg må desværre indrømme, at jeg ikke deltager i så mange ikke-faglige studiearrangementer. Eller jo, jeg deltager troligt til alle fredagsbarer og fester, men heller ikke så meget mere end dét. Jeg havde tænkt mig at melde mig til Medicinerrevyen, men jeg var stadig lidt overvældet over at være startet på universitetet, så det må blive næste år. Men uddannelsen varer jo også seks år, så jeg har tid nok.

6.    Giv dit bedste tip til studieteknik

Jeg er ikke særlig god til at studere. Jeg er ukoncentreret og doven, og derfor fik jeg mig lidt af et chok, da jeg startede på universitetet. Dét, jeg læste, hang simpelthen ikke fast – der var så meget læsning, at det krævede en ekstra indsats. Og så fandt jeg ud af, hvor fantastiske noter er! Jeg har aldrig skrevet noter før, men det hjælper virkelig.
Og så en kliché: Slap af! Jeg troede, jeg skulle dø mange gange i løbet af 1. semester, fordi jeg ikke fik læst og terpet nok, men nu går jeg så alligevel på 2. Det går nok det hele. Og hvis ikke, så er der jo altid reeksamen…