Profil

Navn: Mathias Zillo Christiansen
Uddannelse: Softwareudvikling på ITU
Alder: 25 år
Studieby: København
Boligtype: Hus/Bofællesskab

Jeg er en ung mand der læser softwareudvikling, har studiejob og har gang i masser af egne projekter. I min fritid kører jeg den sædvanlige unge stil med filmaftener, fester, cafebesøg og generel hygge med en masse gode venner. Derudover arbejder jeg på mine egne projekter for få grundlag for at gå selvstændig en dag samt få erfaring inden for spilindustrien.

Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du valgte uddannelse?

Jeg gjorde mig ikke de helt store overvejelser da jeg allerede fra ganske lille vidste hvad jeg ville. Så valget var imellem softwareudvikling på ITU og Datalogi på KU – men feltet var aldrig til diskussion.

Hvordan kom du frem til det konkrete valg af uddannelse?

Jeg har altid (siden 2. klasse ca.) vidst at jeg ville leve af at lave computerspil. Jeg begyndte allerede tidligt i folkeskolen med at programmere og lave små spil. Da det var tid til at finde ud af hvilke skoler man skulle ind på fandt jeg ITU og fandt ud af hvordan jeg skulle komme ind der, og gik fokuseret efter netop det. Datalogi var min anden mulighed, men jeg synes at ITUs innovative og nye tilgang til tingene virkede tiltrækkende. Det sidste år af min ungdomsuddannelse brugte jeg ofte UG.dk for at sikre mig mit valg også var det rigtige.

Hvordan stemmer dine forventninger til studiet overens med virkeligheden?

Studiet er som forventet. Jeg havde, igennem ITU.dk og UG.dk, brugt rigtig meget tid på at finde ud af hvad studiet egentlig bestod af og det har gjort at mit billede af studiet var meget tæt på virkeligheden.

Hvad kan du bedst lide ved dit studie?

At min undervisning og lektier handler om det som jeg før brugte min fritid på. Det er super fedt at få konkrete opgaver, som andre giver én inden for det emne man godt kan lide.

Hvilke råd vil du give til kommende studerende om studievalg?

Det vigtigste er at finde ens stærkeste passion. Nærmest ligegyldigt hvad du virkelig brænder for findes der et studie som gør at du kan komme til at arbejde med det hver dag. Jeg har bestemt også været studietræt i løbet af mine studiedage på universitetet, men jeg overlever pga. det stadigvæk handler om det jeg brænder for. Efter du har din passion på plads, så gør dig selv den tjeneste at sætte dig og brug god tid på at finde ud af hvilken uddannelse der passer til dig. Brug www.ug.dk, universiteternes (eller andre skolers) hjemmesider og deltag i de messer der er om uddannelse. Udnyt tiden og få viden – på den måde har du den største chance for at finde den helt rigtige uddannelse for dig! Derefter skal du bare gå fokuseret efter dit må. Jeg har altid haft et mantra mht. til uddannelse: Kæmp for at blive hvad du vil være. Kæmper du hårdt nok skal du nok opnå det. Jeg kan kun forestille mig hvor ærgerligt det vil være, at sidde som 60 årig og fortryde at man ikke gik efter den svære karriere som var ens største passion og drøm.

Hvilke ikke-faglige studiearrangementer deltager du i?

Jeg deltager nærmest ikke i nogle ikke-faglige studiearrangementer. Jeg var med til rusturen, første fest og en fredagsbar eller to. Men jeg har bevidst valgt det meste fra, fordi jeg synes, at jeg havde nok i alle mine andre venner, familie og events der fandt sted uden for skolen. Føler du, at du har overskuddet kan jeg kun anbefale at deltage i flere ting end mig, da det helt klart skaber netværk og giver nogle andre kompetencer end skolen kan give fagligt.

Hvorfor er de vigtige/ikke vigtige?

Det er vigtigt at deltage hvis du ikke synes at du har et stærkt netværk uden for skolen. Det vil give dig en masse fordele igennem skolen og bagefter – Jobmuligheder, venner og nogle evner som du måske ikke lærer igennem skolen. Der er flere af mine medstuderende der har fået studiejobs på baggrund af at kende andre studerende, som arbejder for et firma, som de kan anbefale dem til. Jeg har heldigvis et fint netværk i forvejen uden for skolen og har aldrig haft et problem med at finde arbejde inden for feltet.

Giv dit bedste tip til studieteknik.

Drop at følge med i ALT. Du knækker halsen på det. Mød op til forelæsningerne, skim lektierne igennem og find ud af hvad der er vigtigst at lave. Lav så de opgaver grundigt og få en god viden om emnet. Forstå materialet i stedet for bare at lave opgaverne. Sørg for at favne bredt i dine valg af opgaver og få meget forskellig viden. Op til eksamenerne har du tiden til at fylde hullerne ud og når semesteret er omme har du en god viden omkring alt der foregået i det forgangne halve år.