Både på et fagligt og et personligt plan har jeg fået et enormt udbytte af at læse min kandidatgrad i Kina.

”Jeg har altid kunne lide at udfordre mig selv og haft let ved at begå mig i nye rammer og andre sociale sammenhænge, så da muligheden for at studere i Kina bød sig, var jeg ikke sen til at sige nej”.

Sådan fortæller den 26-årige Frederik Bjarkam, der i sommeren 2014 besluttede at tage sin kandidat i Kina gennem Sino-Danish Center. I dag læser han Innovation Management på andet og sidste år i Beijing, og det har han bestemt ikke fortrudt.

”Både på et fagligt og et personligt plan har jeg fået et enormt udbytte af at læse min kandidatgrad i Kina. Det har givet mig en forståelse for, at man gør tingene anderledes mange andre steder i verden, og at man skal være både ydmyg og fordomsfri, hvis man har et ønske om at beskæftige sig med forretningsudvikling i andre lande og kulturer”, siger han.

Min tid i Kina har givet mig et unikt indblik i internationale relationer og handel, men har man ambitioner om at operere lokalt, vil det i store træk være spild af tid.

Frederik Bjarkam tøver da heller ikke med at anbefale andre eventyrlystne unge at studere i Kina, men han understreger også, at det ikke er for alle.

”Min tid i Kina har givet mig et unikt indblik i internationale relationer og handel, men har man ambitioner om at operere lokalt, vil det i store træk være spild af tid. Ønsker man til gengæld at dyrke den internationale profil, og kan man gå til opgaven med et åbent sind, så er det bare om at komme afsted”.