Rigtig mange danske unge vælger at rejse udenlands for at studere. I 2014 tog knap 11.000 studerende springet til en hverdag i et andet land. Magnus Vangsbo læste på HHX Campus Vejle, før han for et år valgte at flytte til USA som udvekslingsstuderende.

Hvorfor tog du afsted?

”Udveksling er det tætteste, du kan komme på at rent faktisk bo i landet. Så hvis du ville have den fulde oplevelse at bo og studere i udlandet - være del af et en anden kultur, skal du vælge udveksling. Jeg har spillet amerikansk fodbold i et par år, og min interesse for den amerikanske kultur kommer derfra. Jeg tog afsted for at lære en ny kultur at kende og for at møde nye venner. Samtidig er det en rigtig god måde at forbedre sine sprogfærdigheder på, og en oplevelse jeg kan tage med mig resten af mit liv,” fortæller Magnus.

Nogle bekymringer?

”Inden afrejse er de typiske bekymringer for udvekslingsstuderende helt klart at rejse så langt væk hjemmefra. Hvordan du vil tilpasse dig den nye kultur, og hvordan din familie vil være når du kommer derover. Jeg har gået på efterskole i et år og har været delvist væk hjemmefra i en længere periode, så det har ikke været et problem for mig. Jeg har været heldig med værtsfamilien, som ikke kunne være bedre.”

Et udlandskophold på CV’et hjælper også i fremtiden.

Hvad tager du med hjem?

”At jeg herovre har taget fag, som jeg ikke kan få derhjemme, har hjulpet min uddannelse meget. Du snakker kun lokalsproget, så mit engelsk er blevet meget bedre. Et udlandsophold på CV’et hjælper også i fremtiden. I USA har jeg fået rigtig mange gode venner og en familie, som jeg gerne vil holde kontakten med. Jeg vil anbefale, at man deltager i så mange sociale aktiviteter som muligt, f.eks. sport og i forskellige klubber. Sig ja til invitationer, så kommer venner og netværk automatisk. Det er en oplevelse for livet, du ikke kan sige nej til. Du vil få så mange gode venner og oplevelser mens du tager faglighed og sprogkundskaber med hjem, ” siger Magnus og tilføjer:

”Der er ingen grund til ikke at tage af sted.”