Home » Karriereguiden » Kan du flytte en udstoppet elefant fra Auckland til Bornholm?
Sponsored

Elsker du en hverdag med fart på? Kan du holde hovedet koldt og træffe hurtige beslutninger? Og drømmer du om at arbejde i et internationalt miljø, hvor ikke to dage er ens? Så er uddannelsen som speditør hos DB Schenker måske noget for dig?

Kan du samtidig godt lide at gøre en god handel? Så vil du med stor sandsynlighed trives som speditørelev. Her handler det – ganske enkelt – om at sikre dine kunder den bedste løsning til den bedste pris. Nemlig ved at udnytte logistikkapaciteten optimalt, når der skal flyttes varer sikkert fra A til B. Uanset om det er til lands, til vands eller i luften.

”Det er et vigtigt erhverv. Vi skal jo i bund og grund være med til at sikre en vellykket transport uanset om det drejer sig om kæmpe fladskærme eller kaffe. Hver dag transporteres der et væld af varer rundt i landet og ud og ind over grænserne, og det er vores fornemmeste opgave, at det sker uden problemer, forsinkelser eller ekstra omkostninger samt at alle papirer er i orden frem til den endelige levering,” forklarer Jesper Georgi, Head of HR hos DB Schenker i Danmark.

Vil du være en del af verdens 3. største logistikvirksomhed? Trives du i et internationalt miljø med fart på og kontakt til mennesker i hele verden? Så bliv speditørelev i DB Schenker. Søg her.

En af verdens største logistik virksomheder

DB Schenker er en af verdens førende udbydere af logistikløsninger – og her er man altid på udkig efter dygtige speditørelever. Men hvorfor skal man vælge at tage sin uddannelse netop her? Det giver Jesper Georgi sit bud på:

”Som et af verdens største logistikfirmaer med 720 kontorer i 36 europæiske lande kan vi tilbyde et europæisk stærkt transportnetværk med 430 operationelle filialer. Det er en klar fordel at være en del af. Ikke mindst fordi man – også som elev – får mulighed for at prøve kræfter med nogle af de mange forskellige opgaver et job som speditør består af.”

Foto: DB Schenker

Ifølge ham er det netop kombinationen af skolegang og praktisk arbejde i en virksomhed, der gør denne uddannelse til noget særligt. For det tager to år at blive speditør, hvoraf de syv til ni uger typisk foregår på skolebænken.

I løbet af denne periode bliver du som elev klædt på til at kunne arbejde effektivt og selvstændigt med de mange forskellige typer kunder og opgaver. Du vil beskæftige dig med både logistik, transport, kundeservice og disponering samt administration.

”Hos os får man masser af frihed under ansvar og rig mulighed for at stå på egne ben. Til gengæld har vores elever altid erfarne kolleger ved deres side, som de kan søge råd og vejledning hos.”

Gode fremtidsmuligheder

Det er derfor også fortrinsvis en ganske særlig type af unge, man er på udkig efter hos SB Schenker.

”Vi er meget interesserede i elever, der er udadvendte. Elever som tør tale med kunderne uanset hvor i verden de befinder sig. Her kan det være godt at have en vis portion nysgerrighed og samarbejdsevner,” fortæller Jesper Georgi og fortsætter: ”Der er jo tale om en forretning, hvor det er vigtigt at have sans for både service og det gode købmandsskab.”

Han understreger samtidig at en gymnasial uddannelse er at foretrække. Til gengæld er der masser af spændende jobmuligheder efter endt uddannelse. Ikke mindst hos DB Schenker, der ansætter en stor del af deres elever efter end uddannelse.

Vælger man at søge ind som speditørelev hos DB Schenker, så er der altså udsigt til både en spændende uddannelse og en spændende fremtid. For nogles vedkommende vil uddannelsen finde sted i Taulov, der netop har etableret ny terminal og nyt kontor, og hvor faciliteterne dermed er helt i top!

DB Schenker er én af verdens allerstørste transport- og logistikvirksomheder. Læs mere på dbschenker.com/dk.

Tekst: Rikke Kokholm

Next article