Home » Sabbatår » Højskoleophold formede og inspirerede til fremtidig levevej som skuespiller
Højskole

Højskoleophold formede og inspirerede til fremtidig levevej som skuespiller

dramahold står på scene på højskole
dramahold står på scene på højskole
Foto: Gettyimages
avatar

Jesper Zuschlag

Skuespiller og skuespillercoach

Skuespiller og skuespillercoach Jesper Zuschlag fik råd, vejledning og inspiration til at følge skuespillervejen, da han var på højskole i foråret 2008. Højskoleopholdet var én blandt flere veje, han kunne gå for at blive bedre til skuespillet.

Faglig og menneskelig udvikling

”På højskolen fik jeg muligheden for at prøve tingene af og konkretisere mine fremtidige mål. Her var lærere, som virkelig inspirerede både fagligt og menneskeligt i forhold til, at eleverne på højskolen, havde vidt forskellige baggrunde både socialt og geografisk – og vi skulle jo bo sammen i fem måneder,” fortæller han og tilføjer, at han blandt andet også blev præsenteret for lederen af Det Danske Filmskuespillerakademi – skolen han senere kom ind på.

På højskolen fik jeg muligheden for at prøve tingene af og konkretisere mine fremtidige mål.

Varieret undervisning på højskolen

I dag er Jesper Zuschlag også involveret i satireskrivning på DR3 sammen med en af vennerne fra højskolen, som også var meget begejstret for opholdet, og den inspiration og vejledning man fik ift. at følge sin drømme og evner. ”Lærerne havde mange forskellige kompetencer, så vi fik virkelig mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige fag på højskolen. Så udvikler man sig jo, og det kan hjælpe til at træffe de rigtige valg efterfølgende,” forklarer han.

Højt niveau blandt højskolelærerne

Jesper Zuschlag blev bedre til skuespillet under sit højskoleophold, men fik også en del almen dannelse, som han har bragt med sig videre, og han har stor respekt for de lærere, han mødte undervejs. ”Vi fik både et stort fagligt udbytte, men også almen dannelse og sociale relationer, som jeg har glæde af i dag flere år efter. Højskoleopholdet gjorde virkelig en forskel for mig,” siger han.

Next article