Home » Sabbatår » Fries Before Guys-podcastere: Vi er endt et sted, hvor vi føler os frie og glade
Inspiration

Fries Before Guys-podcastere: Vi er endt et sted, hvor vi føler os frie og glade

Nanna og Josephine, Hovederne bag podcasten ”Fries Before Guys”
Nanna og Josephine, Hovederne bag podcasten ”Fries Before Guys”

Nanna og Josephine, Hovederne bag podcasten ”Fries Before Guys”

Vi har siden barnsben fået tudet ørerne fulde om vigtigheden af at have noget at falde tilbage på. Træf det rigtige valg så hurtigt som muligt – det er opskriften på succes. Vælg forkert, drop ud og start forfra – det er opskriften på fiasko.

Vi har meget forskellige erfaringer i vores møde med uddannelsessystemet. Fælles for os begge er, at ingen af os har oplevet den der følelse af at ‘finde hjem’. Men vi er begge alligevel endt et sted, hvor vi føler os frie og glade.

Nanna:

Studentereksamen fra STX, halvandet sabbatår, et semester på dansk, to sabbatår, tre semestre på læreruddannelsen, tre semestre på pædagoguddannelsen

Jeg har valgt at uddanne mig for at føle, at jeg var god nok. Det føltes meningsfuldt og målbart, at kunne sige til folk “jeg fik 10 i den her opgave”. På trods af, at jeg aldrig ægte har følt mig tilpas på en uddannelse. De gange, jeg er droppet ud og har skiftet retning, har jeg følt mig som en ‘quitter’. Det er først nu, jeg kan se, at meningen i mit liv ikke skal eller kan opstå på baggrund af, hvad andre synes om mig. Det, der giver mig en følelse af mening, er tætte relationer med mennesker, jeg elsker. Det ene udelukker selvfølgelig ikke det andet, men for mig har præstationsræset og følelsen af at skulle bevise mit værd været det, der har fyldt mest, når jeg har valgt uddannelse. Det er svært for mig at have ro på ved tanken om, at jeg ikke har en uddannelse, men på samme tid bliver jeg klogere hver dag i mit arbejde som podcaster. Jeg føler, at min hverdag som kreativ og selvstændig giver mening og motivation, og det er vel det vigtigste. Jeg har fundet ud af, at intet valg, ingen uddannelse, intet arbejde kommer til at føles som 100% sikkerhed for mig. Jeg tror, at det er vigtigt at øve sig i at skrue ned for alle de små stemmer, der fortæller hvilken vej, vi skal gå, og blive bedre til at lytte til vores egne følelser og ønsker, når vi vælger retning.

Josephine:

Studentereksamen fra STX, tre sabbatår, en BA i Engelsk og Internationale Studier

Jeg måtte på mange måder genopfinde mig selv efter de tre år på gymnasiet, hvor jeg var mere forvirret end nogensinde før over, hvad jeg skulle blive til – og hvad der skulle blive af mig. Da jeg valgte at læse en bachelor på Aalborg Universitet, var det mest af praktiske omstændigheder. Jeg bor selv i Aalborg, så det var dejligt, at jeg ikke skulle flytte. Jeg vidste også, at der ikke var noget snit for at komme ind, og at mange på studiet tog på udveksling i udlandet. Det var ikke en følelse af, at jeg var ‘kommet ind på min drømmeuddannelse’ eller havde ‘fundet min hylde’. Det var praktisk, nemt og bekvemt. Jeg har selv svært ved at sætte mig ind i konceptet drømmeuddannelse. Jeg tror, at det er de allerfærreste, der allerede som 18-20-årig har en helt færdig drøm for resten af ens arbejdsliv. Jeg er glad for, at jeg tog en uddannelse, udelukkende pga. den tryghed det giver mig. Men jeg er allermest glad for, at jeg tillod mig selv at stå af præstationstoget og i stedet vælge den løsning, der var bedst for mig – med masser af sabbatår og en universitetsbachelor. Du kan godt få en rigtig dejlig hverdag og et godt liv, selvom du ikke ender på din drømmeuddannelse.

Next article