Home » Studieliv » High school i USA: Vil du leve, som de gør i de amerikanske film?
High school

High school i USA: Vil du leve, som de gør i de amerikanske film?

Ung fyr sidder på trappe sammen med medstuderende
Ung fyr sidder på trappe sammen med medstuderende
Foto: Pexels.com

Et år med fede oplevelser, venner for livet og at gå på den lokale high school i USA – ligesom i filmene? Hvis du synes, det lyder fedt, så kan et udvekslingsophold på en high school være noget for dig.

Når du bor i udlandet får du en helt anden indsigt i et andet lands kultur, end hvis du bare var på besøg som turist. På et udvekslingsophold bor du ved en værtsfamilie og går på den lokale skole – og du får derfor oplevelsen ved at bo i et andet land helt ind under huden.

Et tankeeksperiment

Mandag og fodboldtræning

Mandag står du op – lidt træt efter weekenden. Du går i bad, tager tøj på, spiser morgenmad med din værtsfamilie og tager i skole. Det er soccer season, så den står på fodbold i et par timer i dag – udover den sædvanlige undervisning.

Når du kommer hjem den eftermiddag, kommer nogle af dine venner forbi. Det er godt vejr, så I svømmer rundt sammen i poolen. Dit engelsk er blevet rigtig godt. For du taler og hører ikke andet hele dagen. Du glæder dig til weekenden.

Fredag og NFL

Fredag står den på NFL. Du skal med din værtsfamilie ind for at se det lokale hold spille. Der er god stemning derinde. Og mange tusind tilskuere er mødt op.

Lørdag og prom

Lørdag vågner du tidligt. Men denne lørdag er ikke som alle andre. I aften skal du nemlig til prom. Ligesom du har set så mange gange i de amerikanske serier og film på Netflix. I mødes nogle venner og veninder før for at gøre jer klar. I hører god musik og bliver sammen kørt hen til skolen, hvor festen afholdes. Det er en af de bedste aftener i dit liv – noget du vil huske for evigt.

Tør du?

Alt det her kunne være dig. Et år på high school – f.eks. i USA – giver dig uvurderlige oplevelser og læring. Tænk at have bedste venner i USA og at snakke flydende engelsk? Og tænk at opleve prom, NFL og at få en anden kultur helt ind under huden?

Tør du springe ud i det?

Next article