Home » Studievalg » 24-årig sprogofficer: Uddannelsen har ændret mit verdensbillede
Inspiration

24-årig sprogofficer: Uddannelsen har ændret mit verdensbillede

Malak Karnib læser til sprogofficer efter at havde taget jura
Malak Karnib læser til sprogofficer efter at havde taget jura
Foto: Gettyimages
avatar

Malak Karnib

Sprogofficerstuderende

Malak Karnib læser til sprogofficer i arabisk og har en bachelor i jura. Hun drømmer nu om et job i auditørkorpset.

På sprogofficersuddannelsen beskriver kadetterne hverdagen som ’otte, otte, otte’. Otte timers undervisning, otte timers lektier, otte timers søvn. Det lyder voldsomt, men det er nødvendigt, når man skal lære et fremmedsprog på blot to år.

Sprogofficererne lærer enten arabisk, russisk eller dari, samtidig med at de bliver eksperter i sprogområdets kultur og tilegner sig militære kompetencer og lederegenskaber. Efter to år kan de kalde sig premierløjtnanter.

En af dem er Malak Karnib. Hun læser til sprogofficer i arabisk og bliver færdig til sommer. Den 24-årige kadet kommer fra Holstebro, og opvæksten i kasernebyen, hvor soldaterne fyldte i bybilledet, vakte tidligt den militære interesse.

”I gymnasiet fandt jeg ud af, at jeg ville lave noget med samfundsmæssig relevans, så jeg startede med at søge ind på jura og blev optaget på uddannelsen. Undervejs fandt jeg ud af, at jeg ville ind på sprogofficersuddannelsen, hvor jeg kunne få gavn af mine akademiske færdigheder,” fortæller Malak Karnib.

Hun færdiggjorde sin jurabachelor, og blot en uge efter den sidste karakter var i hus, blev hun optaget på sprogofficersuddannelsen.

Ambitioner om karriere

De første måneder foregik på sergentskolen, hvor sprogofficererne får militære færdigheder og lederegenskaber. Dernæst gik turen til kasernen, hvor sprogundervisningen foregår. Undervejs kommer kadetterne på regelmæssige militære øvelser.

I dag, halvandet år efter hun startede på uddannelsen, har Malak Karnib et helt andet syn på verden.

”Uddannelsen har fuldstændig ændret mit verdensbillede. Jeg kan meget bedre sætte mig ind i, hvordan mennesker tænker i det område, jeg studerer, og hvilket syn de har på verden. Jeg har fået en langt større forståelse for situationen i området og de politiske implikationer,” siger hun. 

Når Malak Karnib er færdig som sprogofficer til sommer, skal hun tilbage på universitetet for at få sin kandidatgrad i jura. I 2020 skal hun udsendes til Irak, og når hun kommer hjem og bliver færdig med jurauddannelsen, drømmer hun om at få et job i auditørkorpset.

”Jeg er glad for, at jeg har fået mulighed for at få en militæruddannelse og blive udsendt. Det giver en unik indsigt i, hvordan det er at være soldat, og det tror jeg er meget værd, når jeg forhåbentlig en gang i fremtiden får arbejde i auditørkorpset,” siger Malak Karnib.

Next article