Home » Studievalg » 6 gode råd til studievalg
Studievalg

6 gode råd til studievalg

Ung, smuk kvinde med briller ser direkte ind i kameraet
Ung, smuk kvinde med briller ser direkte ind i kameraet
Foto: Unsplash.com

6 skarpe tips til valg af studie, overvejelser om uddannelsernes potentiale og vigtigheden i det gode studiemiljø.

1. Hvad har du lyst til at lære om?

Vi vil råde alle nye studerende til for det første at se på, hvad de har lyst til at lære noget om, og hvad de har lyst til at blive bedre til, for jeg tror, det er det, der bærer en igennem 3-5 års studie. Det er den bærende motivation. Det er lysten til at lære og lysten til at lære noget bestemt.

2. Arbejdet kommer senere

På et tidspunkt giver det mening at se på arbejdsmuligheder, men i første omgang handler det om at se på, hvad man har lyst til at blive bedre til. Det med jobmulighederne er noget, man begynder at tænke mere og mere på jo længere, man kommer hen i studiet.

3. Mange kombinationsmuligheder

Det er desuden en fordel ved mange studier, at man på et tidspunkt får mulighed for at kombinere fag på en række forskellige måder. Dels efter hvad man vil specialisere sig i, men også efter hvad der giver jobs bagefter.

4. Oplys om potentialet 

Her vil vi også gerne opfordre uddannelsesstederne til, at de sørger for at oplyse om, hvad potentialet og mulighederne er inden for de forskellige uddannelser. Hvad er den her uddannelse kompetencegivende til? Hvad er jobmulighederne bagefter? Hvordan ser lønstatistikkerne ud?

5. Tag ud og oplev studiemiljøet

Besøg uddannelsesstedet og gå en tur rundt på campus. Opsøg folk, der stod i fredagsbaren for at se, om du kan lide de fysiske rammer. Så kan du også prøve at tale lidt med nogle af dem, der læser det, du overvejer, eller med en studievejleder. Det er meget vigtigt, hvordan studiemiljøet fungerer – både det faglige og det sociale.

6. Bliv aktiv fra starten

Og når du er begyndt så bliv aktiv med det samme: Vær med til at arrangere en fredagsbar eller en studietur. Det kan gøre det sjovt at være på ethvert studie.

Next article