Home » Studievalg » Amalie Wessel om studievalg: Det er lysten, der driver værket
Studievalg

Amalie Wessel om studievalg: Det er lysten, der driver værket

Blogger Amalie Wessel
Blogger Amalie Wessel
Foto: Privat

Jeg er blevet spurgt, om jeg vil skrive nogle ord om mine erfaringer med studievalg. Det har taget mig otte forskellige dokumenter at nå frem til et budskab, jeg vil give videre, når det kommer til at vælge ”det rigtige studie”. Nu påbegynder jeg det niende dokument.

Min egen situation lige nu minder lidt om at være ”in between jobs”. Jeg droppede ud af dansk (KU) i vinter efter 3. semester, fordi jeg ikke havde været på studiet hele semesteret. Min krop var begyndt at sige fra som et, set i bakspejlet, resultat af, at jeg i løbet af mit første år på dansk pressede mig selv virkelig hårdt med andre store projekter også – både personligt og arbejdsmæssigt.

Året inden, jeg startede på dansk, havde jeg læst på CBS. Jeg droppede ud efter første semester, fordi jeg ikke kunne mærke mig selv på studiet. Eller i mikroøkonomi. Det gav helt klart et hak i min selvtillid at droppe ud af det studie, fordi det føltes som at fejle i at få en ‘smart’ uddannelse.

Jeg slukker for normerne

Nu prøver jeg at have mindre travlt. Jeg prøver at slukke for normer og forventninger. Det smarte valg er ikke nødvendigvis det gode valg. For mig er det kommet til at handle meget om lysten til at lære, og hvor og hvornår jeg mærker den. Jeg tror, jeg vil tilbage til danskstudiet til efteråret. Fordi jeg savner Nordisk Kaffebar, og fordi jeg savner at ‘nørde’. Jeg har ikke som sådan en plan med det. Det skræmmer mig ofte, men jeg håndterer det med den ro, det er, at gøre noget, jeg har lyst til.

Det er lysten, der driver værket.

Måske vil du også synes om: Lakserytteren: Mit arbejde som influencer sætter liv i min uddannelse

Next article