Home » Studievalg » Blogger Caroline Plummer om studievalg: Følg din mavefornemmelse
Studievalg

Blogger Caroline Plummer om studievalg: Følg din mavefornemmelse

Blogger Caroline Plummer
Blogger Caroline Plummer
Foto: Presse

Det første år på engelskstudiet var hardcore. Som på alle andre studier var det præget af ‘grundforløb’, hvor folk blev testet, og hvor en del faldt fra. Forløbet skulle lægge fundamentet for den videre uddannelse. Og hvor er jeg glad for, jeg holdt ud.

Når jeg tænker på, at jeg var endt på et studie ’tilfældigt’ og ikke havde nogle fremtidsmål eller visioner med studiet, så kan jeg godt blive lidt overrasket over, at jeg holdt ud. Men jeg elskede det, fordi det repræsenterede noget, jeg havde valgt i mit liv, og som min omgangskreds ikke var en del af, og hvor jeg opdagede sider af mig selv, jeg ikke vidste eksisterede.

Studiet lærte mig at forvente noget af mig selv

Engelskstudiet lærte mig at overholde deadlines, at studere, at finde viden på egen hånd og at spørge mig selv: ”Hvad interesserer mig?”, og ”hvad brænder jeg for?”. Jeg lærte at forvente noget af mig selv og gøre mig umage. Jeg fik lov til at gå på opdagelse i mine afroamerikanske rødder i faget ‘Literature of the Harlem Renaissance’. Jeg lærte at forstå betydningen og indflydelsen af religion i USA, og jeg lærte at værdsætte Fitzgerald og lukke ham helt ind i mit hjerte.

Mit studievalg har dannet mig som person

Engelsk har virkelig vist sig at have været en god basisuddannelse, der har dannet mig som person og har lært mig et utal af egenskaber, som jeg måske ikke engang er klar over. I dag arbejder jeg som projektleder i et digitalt underholdningshus, og selvom min uddannelse ikke har direkte forbindelser til mit arbejde, så ved jeg, at jeg ikke kunne have klaret det uden. Engelsk har åbnet mine øjne og lært mig at se verden på en anderledes måde, og engelsk har givet mig identitet, disciplin og ikke mindst selvtillid.

Følg din mavefornemmelse

Kort sagt, så tror jeg på, at de fleste uddannelser kan give en noget, man ikke havde regnet med. Engelsk på KUA tog i hvert fald røven på mig og gav mig langt mere, end jeg nogensinde havde kunne drømme om.

Jeg var heldig, at jeg ramte ‘plet’ i første forsøg, men det var nok mest af alt en tilfældighed og en mavefornemmelse. Så mit råd til dig, der skal søge uddannelse er: Følg din mavefornemmelse, gør dig umage, tag udfordringen op og tag så ejerskab over din uddannelse og find ud af, hvordan du kan gøre den til din helt egen.

Du vil måske også læse: Det lagde Petra Nagel vægt på i uddannelsesvalget

Next article