Home » Uddannelsesinspiration » Anders Bjørn fandt drømmejobbet i den virtuelle verden
Performance design og Datalogi

Anders Bjørn fandt drømmejobbet i den virtuelle verden

Mand med virtuelle briller på
Mand med virtuelle briller på
Foto: Gettyimages

For Anders Bjørn Rørbæk Pedersen var det ikke lige til at finde den rette uddannelse. Først i en alder af 24 faldt valget på en Humanistisk-Teknologisk bachelor og en kandidat på Performance Design og Datalogi – og en fremtid med Virtual Reality. 

Anders Bjørn har altid været vild med computere, computerspil, musik og kunst. Men hvordan kombinerer man det i én uddannelse – og er det overhovedet noget, man kan leve af? Spørger man ham selv, er svaret ”ja”, men vejen dertil bød på afstikkere til så forskellige områder som reklameverdenen og læreruddannelsen. ”Jeg vidste ikke helt, hvad jeg ville,” forklarer han og fortsætter.

”Jeg vidste, hvad jeg interesserede mig for, og hvad jeg var god til. Derfor var valget af netop Performance Design og Datalogi oplagt, da der dels var nogle interessante fag, der matchede både mine evner og interesser, og dels mulighed for at komme til at arbejde tværfagligt og projektorienteret med IT og teknologi.”

Et drømmejob at arbejde med VR in real life

Efter 3 års bacheloruddannelse og 2 års kandidat fik Anders Bjørn i 2015 job hos start-up virksomheden Khora Virtual Reality. Her skulle han fortrinsvis lave VR-spil – og han er ikke i tvivl om, at netop hans kandidat i Performance Design og Datalogi var afgørende for at få jobbet.

”Min uddannelse har uden tvivl sikret mig en række unikke kompetencer, der har givet mig mulighed for at lave nogle unikke ting! Det gælder ikke mindst den tværfaglige kombination af datalogi og performance design, der har været med til at sikre mig en helt speciel profil, når det handler om at arbejde med og udvikle Virtual Reality. Her skal jeg jo skabe oplevelser, og jeg mener klart, at det er til min fordel, at jeg netop via min uddannelse er i besiddelse af både praktisk erfaring og en akademisk tilgang til tingene.”

Fra VR-spil til smerteafledning

I dag er Khora vokset fra fire til tolv ansatte og Anders Bjørn avanceret til udviklingschef. Han har endnu ikke helt sluppet spiludviklingen, man beskæftiger sig i dag fortrinsvis med traditionel programmering og udvikling af software til VR samt avanceret 3D-lyddesign. Kunderne tæller bl.a. reklamebureauer og medicinalfirmaer, og Khora har i samarbejde med Videnscenter for Børnesmerter bl.a. udviklet et Virtual Reality-spil, der kan hjælpe børn med at sidde stille og aflede dem under f.eks. blodprøver. Så mulighederne er mange – og vi har, ifølge Anders Bjørn, nok kun set toppen af isbjerget indenfor anvendelsen af VR.

Lyder det som noget for dig? 

Har du lyst til at gå i Anders Bjørns fodspor, har han et godt råd: ”Vær nysgerrig. Forelæsningerne er hårde, så det hjælper at have passion for det, der undervises i. Og affind dig med, at det ikke er muligt at fordybe sig i det hele. Et område som f.eks. datalogi kan man ikke nå til bunds i, men man kan få en fornemmelse af det, som man kan drage nytte af på et senere tidspunkt”, fortæller han og slutter af med et sidste råd:” Og så gælder det bare om at læse. Og ikke dagen før eller to timer før – men gerne i god tid, så vidt det er muligt”.

Next article