Home » Uddannelsesinspiration » Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet – idræt med både krop og sjæl
Idræt

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet – idræt med både krop og sjæl

Foto: Unsplash.com
avatar

Peter Øhlers

Studerende, Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet

En tidlig interesse for idræt, samt et ønske om, at beskæftige sig med både krop og formidling, gjorde uddannelsen, Idræt og sundhed, på Syddansk Universitet til et oplagt valg for Peter Øhlers.

Egentlig lå beslutningen lige til højrebenet, men det var et ophold på en idrætshøjskole, der gav det sidste skub, fortæller Peter: ”Jeg har altid interesseret mig for idræt, og på højskolen fik jeg chancen for at prøve en masse former for idræt og fysiske aktiviteter af – ligesom jeg også blev introduceret til teamudvikling og konkrete værktøjer til at arbejde med dette.” Netop kombinationen af krop og formidling ledte Peter til idrætsuddannelsen, der efter hans mening, gav en enestående mulighed for at samle det praktiske med det teoretiske. Også på tværs af sportsgrene.

Idrætsstudier er bevægelse på flere planer

”Her gælder det ikke bare om at være god til sport. Man skal også kunne formidle sporten. Det betyder blandt andet, at man på samme dag både kan prøve nogle helt anderledes sportsgrene af, fordybe sig i kroppens anatomi og arbejde med innovation og sundhed.” Det var vigtigt for Peter at få en videregående uddannelse, men at han skulle på universitetet, lå ikke lige i kortene, da der ingen tradition var for det i familien. Han blev dermed den første – men har på intet tidspunkt været i tvivl om, at han er kommet på den rette banehalvdel, og at uddannelsen har udviklet ham som menneske:

”Jeg har fået en god forståelse for de kompetencer Idræt og sundhed har givet mig, og hvor vigtigt det er at bruge sine medstuderende i videreudviklingen af disse gennem studietiden. Dermed også hvordan man møder andre mennesker, og hvilken betydning det har, hvis man gør tingene på én måde frem for en anden. Det gælder både i forbindelse med idræt som i mange andre sammenhænge.”

Verden ligger åben

Selv om uddannelsen hedder Idræt og sundhed, ser Peter ingen begrænsninger i, hvad den kan føre til: ”Nogle fortsætter ad forskervejen, andre arbejder med formidling, krop og projekter i bred forstand. Men fælles for os alle er, at vi er klædt på til at facilitere processer og navigere i komplekse situationer, der kræver hurtige beslutninger og hensigtsmæssig relationsdannelse. Også uden for idrættens verden,” slutter han.


Next article