Home » Uddannelsesinspiration » Eleni: ”Derfor giver SOSU-uddannelsen mig livskvalitet”
SOSU

Eleni: ”Derfor giver SOSU-uddannelsen mig livskvalitet”

sosu-elev holder borgers hånd
sosu-elev holder borgers hånd
Foto: Gettyimages
avatar

Eleni Schønnemann

SOSU-elev

Eleni Schønnemann har ikke altid vidst, at hun ville uddanne sig til social og sundhedsassistent, men en Google-søgning og et personligt møde på skolen gjorde hende bevidst om sit valg af uddannelse.

For Eleni var det vigtigt at skulle arbejde med mennesker i sit fremtidige job, men det betød også en del for hende, at det var en bred uddannelse. Hendes valg faldt på SOSU-uddannelsen, og det har hun ikke fortrudt: ”Jeg har udviklet mig helt enormt. Især mine kommunikative evner er blevet forbedret. Man lærer at snakke med alle slags mennesker i forskellige situationer, f.eks. kriseramte borgere, terminale patienter og deres pårørende.”

En fordomsfyldt uddannelse

Ifølge Eleni er der mange fordomme omkring SOSU-uddannelsen, men der er meget mere i arbejdet som SOSU-assistent, end man tror. Der er mange, der ikke er stolte af at sige, at de studerer til social og sundhedsassistent, men det er noget pjat, mener Eleni. På uddannelsen lærer de f.eks. om praktisk og personlig hjælp, om de mest almindelige sygdomme, viden om hygiejne, forebyggelse af smitte og om kemi i f.eks. plejemidler og medicin – og man bliver også rigtig dygtig til at kommunikere og arbejde sammen med borgere, patienter og pårørende.

Et givende job

Eleni føler, at hun gør en forskel i sin hverdag. Hun uddyber og afslutter: ”Det er fascinerende, at man kan mærke, at menneskerne har udfordringer, som har været ændrende for dem, man hører deres livshistorie, og man hjælper dem videre og motiverer dem til at få det bedre. Man har en vigtig rolle i arbejdet med borgerne og de pårørende, og det giver mig livskvalitet at vide, at jeg gør en forskel.”

Next article