Home » Uddannelsesinspiration » HA-uddannelsen har givet mig forretningssans
Karriere

HA-uddannelsen har givet mig forretningssans

personer fra HA-uddannelsen sidder og snakker
personer fra HA-uddannelsen sidder og snakker
Foto: Gettyimages


Michael Borch, Supply Chain Director i virksomheden Fredericia Furniture, der bl.a. producerer Børge Mogensens klassiske designmøbler, valgte meget målrettet at læse HA Erhvervsøkonomi, da han tilbage i 2003 skulle vælge uddannelsesretning.

Skrevet af Joachim Kattrup

”Jeg var ret målrettet mod en uddannelse, som kunne føre til et job i forretningsverden.  Det skulle være en uddannelse, som både gav mig nogle helt konkrete analytiske færdigheder og samtidig et godt kendskab til ledelse og strategi,” siger Michael Borch.

HA-uddannelsen har kraftigt medvirket til, at Michael Borch, via bl.a. erfaring fra ansættelser i globale danske virksomheder som Danfoss og KOMPAN, i dag kan kalde sig som Supply Chain Director i Fredericia Furniture.

”HA-uddannelsen er efter min vurdering meget bredt anerkendt, og man får på den almene HA, som jeg kender til, et solidt kendskab til mange funktionsområder i en virksomhed. Uddannelsen har givet mig et rigtig godt afsæt for mine senere karrierebeslutninger og har på mange måder givet mig min forretningssans,” vurderer Michael Borch.

Højt fagligt niveau i Danmark

I studietiden fik Michael Borch muligheden for at studere et semester i Kuala Lumpur – Malaysias hovedstad. Her undersøgte han, hvordan vestlige virksomheder strategisk og ledelsesmæssigt bedst kan agere i en asiatisk kultur.

Undersøgelserne førte ikke kun den afsluttende bacheloropgave på HA-studiet med sig, men også til en større bevidsthed om det høje faglige uddannelsesniveau, som HA-uddannelserne i Danmark rummer.

”Når man drager ud i verden, opdager man altid nogle forskelle fra det, man kender. På mit semester i Kuala Lumpur kom det mig til gode, at vi på HA-uddannelserne i Danmark har et meget højt fagligt niveau. Det overraskede mig faktisk, men det er naturligvis en meget positiv opdagelse,” siger Michael Borch.

Søg afklaring

Ifølge Michael er uddannelse generelt en definerende faktor for ethvert menneskes arbejdsliv. Derfor er det, efter Michaels vurdering, også vigtigt at unge, som står foran valget, forsøger at blive så afklarede som overhovedet muligt, inden de beslutter sig.

”Jeg talte meget med min ældre bror og andre om uddannelse, jeg besøgte uddannelsesmesser og indhentede information mange steder fra. Det hjalp mig til at få af- og bekræftet mange ting. Min beslutning om at læse HA Erhvervsøkonomi var helt bestemt et udtryk for nogle velovervejede præferencer, som jeg tror, er sværere at få afklaret alene,” siger Michael Borch.

“Jeg bruger stadig uddannelsen”

Den dag i dag oplever Michael Borch, at han bruger sin uddannelse i sit daglige arbejde som ansvarlig for Supply Chain. Han er ansvarlig for Indkøb, Logistik, Produktion og Produktudvikling i Fredericia Furniture, der sælger sine designmøbler globalt.  Han er leder af et team, som skal sikre, at virksomhedens designmøbler udvikles, produceres og leveres til kunderne på den bedst mulige måde.

”Det er altid svært at pege konkret på hvilke ting fra min uddannelse, jeg bruger i mit arbejde. Alligevel vil jeg sige, at det giver mig en sikkerhed for, at jeg ikke bliver overrumplet af en kompleks forretningsverden, hvor nye begreber introduceres hele tiden. Jeg har som regel en god fornemmelse for de grundlæggende forretningsdiscipliner, og det kan jeg takke HA-uddannelsen for,” siger Michael Borch.

Generel analytisk tilgang

Han peger desuden på, at HA-uddannelsen har udrustet ham med analytiske kompetencer, som han hele benytter i forhold til at vurdere forskellige forretningsmuligheder og udfordringer.

”Jeg møder i dagligdagen mange udfordringer, som skal løses. Når man har læst i fem år, tror jeg, man har oparbejdet en generel analytisk tilgang til tingene, som gør, at man kan se holistisk på mulige løsninger. Det sikrer, mener jeg, en velovervejet ledelsestilgang, hvor suboptimeringen kan undgås,” siger Michael Borch.

Mod på mere uddannelse

Efter at have afsluttet HA-uddannelsen tog Michael overbygningen cand.merc., og har på sigt mod på mere uddannelse, men med hustru og tre børn, er fokus nu og her rettet på stabilitet og at udvikle rollen i takt med virksomhedens vækstambitioner.

”Jeg vil gerne udvikle mig, og lige nu og her handler det om jobbet, familien og at få set mine gamle studiekammerater, som jeg jævnligt har kontakt til og møder i forskellige erhvervssammenhænge,” siger Michael Borch.  

Next article