Home » Uddannelsesinspiration » Habib Frost: Find din egen vej på uddannelsen
Studievalg

Habib Frost: Find din egen vej på uddannelsen

Habib Frost
Habib Frost
Habib Frost, 28 år, læge, iværksætter, grundlægger og CEO hos Neurescue.

Vælg tidligt de områder, som du vil fordybe dig i og bygge videre på. Det kan åbne karrieredøre for dig, siger iværksætter og læge Habib Frost.

Habib Frost var i en alder af 23 år den yngste nogensinde til at gennemføre lægeuddannelsen i Danmark. Han havde ikke travlt med at blive færdig som læge, men nysgerrigheden og videbegærligheden drev ham frem, så han endte med at springe 7. klassetrin over og starte på universitetet som 17-årig. Allerede på sidste semester af studiet grundlagde han virksomheden Neurescue, der i dag vurderes af Berlingske til at have milliardværdi.

Skær ind til benet

Som studerende ville han hellere læse den kortere bog om et emne to gange i stedet for én lang. Han mener, at det er en god idé at skære ind til benet af sit fag og danne sig et overblik – for så at have tiden til at grave ekstra meget ned i bestemte områder og udfordre dem med viden fra andre uddannelser. Det åbner muligheden for at bidrage med en unik indsigt, ifølge Habib Frost. “Det kræver flere års fordybelse at udvikle noget nyt inden for et område, f.eks. en ny sygdomsbehandling eller solcelle. Her er uddannelse ikke den eneste vej til at blive god til noget, men det kan være den bedste vej til at opnå den nødvendige fordybelse og faglige ballast,” siger Habib Frost.

Jeg håber, så mange unge som muligt vil turde stille spørgsmål og banke på døre

Habib Frost

Iværksætteri kan starte på uddannelsen

En oplevelse med unge patienter, der døde pga. hjertestop, gav Habib Frost motivationen til at lære alt om hjertestop og mulige behandlinger. Derfra kom idéen til at udvikle en revolutionerende ny måde at behandle hjertestop, som han grundlagde sin virksomhed omkring. “Der er mange, der har opfattelsen, at en lang uddannelse kan være i konflikt med at komme i gang som iværksætter. Men det er vigtigt, at du lærer en metode gennem din uddannelse, især hvis det er højteknologi, du vil lave innovation inden for, da du skal have kendskab til de faglige grundsten, før du kan bygge videre på dem,” siger Habib Frost. 

Stil spørgsmål – bank på døren

Han mener samtidig, at unge studerende ofte kan komme med de mest friske idéer, da de endnu ikke er for farvede af, hvordan ting ikke kan lade sig gøre. Derfor håber Habib Frost også, at unge studerende tør give sig i kast med at udføre deres idéer.  “Jeg håber, så mange unge som muligt vil turde stille spørgsmål og banke på døre – og give deres idéer en chance. Det kan kun gå en vej ved at forsøge, og det er fremad. Hvis man ikke spørger, er resultatet allerede et nej og ikke mere, så man kan kun vinde ved at spørge,” siger Habib Frost.

Kig op, se ud

Selvom det er en styrke at specialisere sig i sit eget fag, så er der meget at hente i at have bredt kendskab til andre fags tilgange, mener Habib Frost. “Det er vigtigt at omgive sig med folk, der kommer med andre erfaringer og en anden uddannelsesbaggrund end dig selv. Der er mange problemer, hvor det at bringe tværfaglige hold sammen og give dem de rigtige rammer, kan gøre en altafgørende forskel,” siger Habib Frost, der selv sørger for at bringe sundhedsfaglige, ingeniørfaglige og erhvervsfaglige sammen i sin virksomhed Neurescue.

Next article