Home » Uddannelsesinspiration » Agnete studerer økonomi: Derfor har jeg valgt lige den uddannelse
Økonomiuddannelse

Agnete studerer økonomi: Derfor har jeg valgt lige den uddannelse

Agnete Vienberg Hansen
Agnete Vienberg Hansen
Agnete Vienberg Hansen (Foto: Peter Bjerg)

Ønsket om at bidrage til at udrydde fattigdom fik Agnete Vienberg Hansen til at søge ind på økonomistudiet i København.

Kimen til Agnete Vienberg Hansens interessere for økonomi blev lagt, da hun boede i Vietnam som barn. Det daglige møde med absolut fattigdom affødte naturligt en ambition om at arbejde for at udrydde fattigdommen.

Søgte ind på økonomiuddannelse

I grundskolen var hun desuden glad for matematik og samfundsfag, og derfor virkede det naturlig at søge ind på økonomistudiet. Efter gymnasiet blev hun optaget på KU, og nu går hun på fjerde semester. ”Min store drøm er at arbejde med udviklingsøkonomi for eksempelvis i Verdensbanken, Den International Valutafond eller FN’s Udviklingsprogram,” forklarer Agnete Vienberg Hansen, som især finder makroøkonomi spændende.

”Jeg interesserer mig for det store billede: udryddelse af fattigdom. Som økonom kan man gennem forskning og rådgivning forhåbentlig være med til at gøre en lille forskel for rigtig mange mennesker.”

Matematikken som redskab

Matematik er en stor del af økonomistudiet. Det er det primære redskab, og derfor er det en fordel, hvis man som Agnete Vienberg Hansen er glad for matematik. Men man behøver ikke være et matematisk geni. ”Når man starter på økonomistudiet, bruger man det første år på at lære alt det grundlæggende matematik fra bunden. Alle kan være med, hvis bare man er nysgerrig og villig til at lære. Da jeg startede på økonomi, anede jeg ikke, hvad en matematisk økonomisk model var, men det lærer man hurtigt,” siger hun.

Møder mange forskellige mennesker

Hvis man er socialt anlagt, kan man være sikker på at finde gode fællesskaber på økonomistudiet. ”Vi studerer på et campus i indre by i København sammen med de andre samfundsfaglige på KU. På økonomistudiet er vi 300 studerende på vores årgang, så man møder en masse forskellige mennesker,” siger Agnete Vienberg Hansen og fremhæver de mange sociale aktiviteter. ”Jeg er selv med i politrevyen, hvor vi bruger vores fritid på at lave sjov med samfundet og vores eget studie. Man kan også være med til at arrangere fester og studieture og alt muligt andet, så der er rig mulighed for at være social,” siger hun.


Next article