Home » Uddannelsesinspiration » Praktiske kompetencer fra erhvervsakademier er i høj kurs i erhvervslivet
Praktik

Praktiske kompetencer fra erhvervsakademier er i høj kurs i erhvervslivet

praktikant sidder foran computeren på arbejdsplads
praktikant sidder foran computeren på arbejdsplads
Foto: Gettyimages

Relevant praktisk erfaring efterspørges i erhvervslivet, og det gør erhvervsakademiuddannelser populære. Med den rette indstilling i den rette virksomhed kan praktik blive en ‘win-win’ og en genvej til fast job.

Praktikaant fra erhvervsakademi

At vælge en uddannelse, hvor også praktiske kompetencer vægtes højt, matcher ønskerne fra stadigt flere arbejdsgivere. Conexio er en af de virksomheder, der satsede på praktikanter fra et erhvervsakademi. “For et par år siden stod vi med det problem, at vi ikke kunne finde den softwareudvikler, vi havde brug for. Hvad gør man så? Så må man jo selv være med til at uddanne dem. Vi tilknyttede derfor to praktikanter, har nu fastansat den ene, og den anden har fået arbejde andet sted. Så vi har fået en god medarbejder og samtidig er der en anden virksomhed, der også får en god medarbejder,” siger Torben Munkholm, projekt- og salgskoordinator i Conexio, der udvikler skræddersyede softwareløsninger. Virksomheden har på baggrund af successen valgt at fortsætte med at tage praktikanter.

Selvom vi anvender de nyeste teknologier i vores arbejde, har vi faste rutiner og måder at gøre tingene på. Praktikanterne har været et frisk pust udefra og stillet spørgsmål ved det, vi gør,

Erhvervslivet skal støtte de studerende

Han understreger, at man som virksomhed er nødt til at hjælpe de unge med deres uddannelse, ellers står man selv på et tidspunkt uden at kunne få kvalificerede medarbejdere:” Alle vil gerne have kvalificerede medarbejdere, og vi kan hjælpe med at gøre dem kvalificerede ved at hjælpe dem gennem deres studier, og ved at acceptere og holde fokus på, at de kommer for at lære noget, og så er det helt sikkert en god oplevelse for begge parter.”

Stor synlighed i mindre virksomheder

Conexio er en mindre virksomhed, og der kan være fordel i at spotte de mindre virksomheder for at komme i praktik der. I de største, som alle kender, er der risiko for, at man bliver for anonym. ”Alle i vores virksomhed har været en del af forløbet og været opmærksomme på at skulle fungere som sparringspartnere for det projekt, som vores praktikanter havde valgt at arbejde med,” siger Torben Munkholm. Den rette indstilling og parathed fra de studerende var til gengæld også vigtig for virksomheden.

Teori nok til at udfordre praksis

”Vores praktikanter har været meget entusiastiske med at udvikle reel software. De har prøvet nogle af de ting af, som de har med teoretisk, og som vi har udfordret dem på. Vi håbede så til gengæld, at de kunne bringe noget nyt ind til os. Det fik vi til fulde indfriet,” konstaterer han. Med fra lektionerne på deres erhvervsakademiuddannelser har praktikanterne fået viden, teori og selvtillid omkring softwareudvikling nok til at kunne udfordre de faste medarbejdere. ”Selvom vi anvender de nyeste teknologier i vores arbejde, har vi faste rutiner og bestemte måder at gøre tingene på, og der har de været et frisk pust udefra og har stillet spørgsmål ved det, vi gør,” siger Torben Munkholm.

Next article