Home » Uddannelsesinspiration » Forberedende Designskole: Et kreativt springbræt til fremtiden
Designskole

Forberedende Designskole: Et kreativt springbræt til fremtiden

Foto: Pexels.com
avatar

Sarah Hansen

Studerende, Odense Designakademi

Sarah Hansens største drøm er at komme ind på Kolding Designskole. Men efter to afslag valgte hun i at tage på Odense Designakademi for at styrke sine kompetencer og forbedre sin portfolio. Nu er hun kaldt til sin anden samtale på Kolding Designskole.

For Sarah kommer drømmen tættere på for hver dag. Men vejen dertil har været lang. Til sommer afslutter hun et år på Odense Designakademi, som forhåbentlig fører til en optagelse på den eftertragtede designskole i Kolding. ”Da jeg fik afslag nummer to fra Kolding Designskole, besluttede jeg mig for at bruge et år på at dygtiggøre mig. Odense Designakademi var et god bud på en skole, der kunne gøre mig 100% klar til optagelsesprøven – og få mig gennem nåleøjet,” fortæller Sarah.

Styker de unges kompetencer

Og det er netop tankerne bag uddannelsen: At styrke kompetencerne hos unge med interesser inden for design, fashion, kunst, grafisk design, animation og spildesign, så de kan søge ind på de kreative videregående uddannelser. Skolen kræver ingen forudgående forudsætninger – blot lysten til at lære og blive bedre. ”Det er vigtigt, at man brænder for det,” siger Sarah, der går i Designklassen, hvor man lærer de grundlæggende discipliner indenfor design og kunst, med henblik på at sammensætte en god portfoliomappe. Og det er også den primære grund til at Sarah går der:

”Da jeg afleverede min portfolio til optagelsesprøven på Kolding Designskole, manglede jeg procesdelen. Det er meget vigtigt, at man ikke bare laver noget, der er pænt, men at man også kan vise ”mellemregningerne” fra idé til endeligt resultat.”

Kom som du er

Sarah oplever, at hun er blevet styrket på mange områder. Hendes tegninger er blevet meget bedre, ligesom hun har fået lov til at prøve en masse forskellige teknikker af, men det er ikke den eneste fordel ved skolen:” Her skal man ikke være på en bestemt måde, eller kunne noget bestemt – tværtimod bliver vi hver især guidet til at blive bedre på netop de områder, hvor der er behov for det.” Og for Sarahs vedkommende resulterer det forhåbentlig i en optagelse på Kolding Designskole til august.


Next article