Home » Uddannelsesinspiration » Genvej fra gymnasie til landbrugsuddannelse
Landbrug

Genvej fra gymnasie til landbrugsuddannelse

Frederik Borrisholt hilser på jerseyko ved at ae den på hovedet
Frederik Borrisholt hilser på jerseyko ved at ae den på hovedet
Foto: Privat
avatar

Frederik Borrisholt

Dimittend: Landbrugsuddannelsen, Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

En turbo-uddannelse for studenter, der drømmer om et liv som selvstændige landmænd eller rådgivere, var det perfekte match for Frederik Borrisholt.

Egentlig havde Frederik Borrisholt længe tænkt på landmandsuddannelsen som en mulighed, men da alle vennerne i folkeskolen valgte gymnasiet, gik han samme vej. Derefter blev han optaget på jurastudiet i Aalborg. Alligevel trak landbruget i ham, og da han hørte om et turboforløb for studenter, var han solgt. Turbo-uddannelsen kaldes også Trin S, og den tilbyder en kort genvej til landbrugsuddannelsen. Den kan bruges, hvis man vil være landmand og arbejde med enten køer, svin eller planter.

Ansvar for skolens gård på landbrugsuddannelse

Landbrugsuddannelsen viste sig at være det helt rigtige for Frederik. “Meget af undervisningen foregik ude i staldene og på markerne. Det var super fedt at lære på den måde. Vi fik også meget ansvar, og det vækkede noget i mig,” siger han og tilføjer: “Folk var virkelig tændte på at lære. Vi havde mange debatter, og vi sad ikke bare og tog imod. Man kunne også mærke, at lærerne brænder for det,” siger han.

Masser af hygge uden for skoletid

Frederik boede på skolehjemmet ved skolen. Her deler eleverne lejligheder to og to og har fælles fjernsynsrum og køkken. “Vi hyggede os rigtig meget. Det øgede fællesskabet, at vi kunne spille bordfodbold og holde fester sammen,” siger han.

Leder, rådgiver eller selvstændig landmand

I dag er Frederik færdiguddannet, men skal starte på en overbygning som jordbrugsteknolog. Med den kan han læse videre på universitetet eller blive rådgiver eller underviser. Og det er bare nogle af de muligheder, landbrugsuddannelsen giver. “Det er den eneste faguddannelse i Danmark, der har en lederuddannelse, produktionslederuddannelsen. Med den kan man blive driftsleder på en gård. Man kan også læse videre til agrarøkonom, som er en ekspert i erhvervsøkonomi og landbrug. Den uddannelse giver mulighed for at blive selvstændig landmand eller konsulent,” siger han.

Next article